Халуун дулааны улирал үргэлжилж байна. Мэргэжлийн хяналтынхан хүнсний аюулгүй байдал, ялангуяа мах, махан бүтээгдэхүүний хадгалалт, тээвэрлэлт, чанар эрүүл ахуйд шинжилгээ хийх ажилд онцгойлон анхаарахгүй бол хоолны хордлого цар тахлаас ч дутуугүй гамшиг дагуулна шүү! Мэргэжлийн хяналтын газрыг татан буулгасан нь төрийн мэргэжлийн хяналтын албыг байхгүй болгосон гэсэн үг биш шүү дээ! Бүтцийг нь өөрчлөн зохион байгуулсан юм. Хүнсний аюулгүй бол Монгол хүний, Монгол Улсын оршихуйтай шууд холбоотой эмзэг асуудал! Нийслэл рүү орж ирж бгаа маханд хяналт, шалгалт байна уу? Лабораторийн шинжилгээний бичиг уг нь зайлшгүй байх ёстой. Махны үнэ нь тэнгэрт хадаад байдаг. Харин чанарын хувьд!!!
С.Болд